Om Sions Wil - verbonden in belijden

Auteurs

Ada Schouten - Verrips

Schrijven is net als ademhalen. Het hoort bij mijn leven. Niet dat ik al schrijvend geboren ben, hoor. Nee, ik heb in 1969 rustig in de wieg in Giessenburg (bij Gorinchem) gelegen, werd een peuter die ‘ikke self doen’ zei en was dolblij dat ik op zesjarige leeftijd lezen leerde. Natuurlijk dacht ik na die eerste schooldag in de eerste klas (je had toen nog een aparte kleuterschool) dat ik álles al kon. Maar ik moest nog heel veel leren. En dat moet ik nu, zoveel jaar later. nog steeds. Want ook al kwam mijn eerste boek uit toen ik 17 was, en schrijf ik nu dus zo’n dertig jaar … ik leer nog altijd nieuwe dingen. ‘k Vind het trouwens ook leuk om iets nieuws uit te proberen. Mijn eerste vier boeken waren meidenboeken. Daarna heb ik van alles geschreven: kinderboeken, kleuterverhalen, Bijbelse verhalen, een novelle, een roman, een Bijbels dagboek, een boekje over zelfverloochening en óók (kerk)historische boeken. Dat laatste genre ga ik steeds leuker vinden: jongeren en ouderen iets vertellen vanuit de geschiedenis. Van geschiedenis kun je veel leren. Niet alleen als lezer, maar óók als auteur. Hoewel mijn leven voor een groot deel uit schrijven bestaat, is er natuurlijk meer. Voordat ik met mijn man trouwde, werkte ik in de gehandicaptenzorg met meervoudig gehandicapten die niet konden spreken. Na de geboorte van onze oudste zoon (we kregen zes kinderen van de Heere) ben ik gestopt met werken. Wel heb ik een poosje vrijwilligerswerk in het speciaal onderwijs gedaan en waren we gastgezin voor een gehandicapte vrouw. Nu bezoek ik regelmatig een Syrisch gezin, dat net een jaar in ons dorp woont. En ten slotte ben ik ook bestuurslid van Stichting Friedensstimme. Want werken in Gods Koninkrijk … is het mooiste wat er is!

Adri Burghout

Adri Burghout is getrouwd met Elly Noorloos, samen hebben ze 5 kinderen - 2 jongens en 3 meiden - waarvan nog eentje thuis. Op dit moment hebben ze ook 7 kleinkinderen. In het dagelijkse leven houdt Adri zich bezig met het maken van illustraties voor (jeugd) boeken en schrijft ook zelf boeken. Onlangs is het 50e boek van zijn hand verschenen. Als het even kan maakt hij ook nog wel eens een schilderij. Daarnaast is hij gemeenteraadslid in de gemeente Aalburg. Kortom een druk bestaan dat weinig ruimte overlaat voor hobby’s. Hoewel op vakantie gaan in de bergen - het liefst naar Wallis in Zwitserland - zou je een grote hobby kunnen noemen. Schrijven is voor hem een leuke manier om zichzelf met z’n eigen fantasie op de loop te laten gaan. Wil je meer weten of zien van Adri Burghout ga dan naar www.adriburghout.nl

Anita Kramer-Post

Vijfendertig jaar geleden werd ik op Eerste Paasdag geboren. In het ziekenhuis van een stad, twaalf kilometer van het dorp verwijderd waar ik opgroeide en nu nog steeds woon: de parel van Flevoland.Om eerlijk te zijn, heb ik niet altijd zin om te vertellen dat ik van Urk kom. En vaak doe ik mijn uiterste best om het niet te laten merken. Maar ja… al doe ik nog zo mijn best, in mijn spreken, doen en laten en ook in mijn schrijven blijk ik toch herkenbaar te zijn. Gelukkig zijn het maar minimale dingetjes die in mijn schrijven naar voren komen, waarbij ik de vraag krijg: is dit soms dialect? Wat was ik blij toen ik in 2018 mijn debuut ‘Welcome twins’ in handen kreeg! Ik zei tegen mijn man: ‘Een ander is blij als hij of zij een kind heeft gekregen, maar ik heb een boek in handen!’ Ik meende dat het bijna dezelfde vreugde moest zijn. Al weet ik dat ook niet honderd procent zeker, want tot nog toe kregen we zelf geen kinderen. Maar we mogen wel vader en moeder zijn van twee mooie pleegdochters die al vanaf de eerste dag bij ons wonen. Tot op de dag van vandaag ben ik God dankbaar dat ik deze bijzondere taak op mijn schouders gelegd kreeg en samen met mijn man voor deze prachtige meiden mag zorgen. Melody is geboren in 2008 en zit in de eerste klas van de mavo. Amina zag het licht in 2012 en gaat elke dag met veel plezier naar groep vier van de basisschool. In 2019 verscheen ‘Coming Home’ en in 2020 ‘Het geheim van de zilveren tabaksdoos’. Ik ben nu bezig met mijn vierde boek, want ja… wat is er nu mooier dan schrijven en op deze wijze de talenten die ik mocht krijgen te gebruiken tot Gods eer en tot welzijn van mijn naaste!

Anne-Lynn van Beek

Mijn naam is Anne-Lynn van Beek. Ik ben geboren in 1999 en woon mijn hele leven al in Veenendaal. In het dagelijks leven ben ik, naast schrijfster, studente. Mijn hobby’s zijn schrijven, lezen en fotograferen. Toen ik acht jaar was, begon ik met verhalen schrijven. Dat deed ik in mijn 'Verhalenschrift' en zo heb ik heel wat schriftjes vol geschreven! Ik was niet veel ouder toen ik er voor het eerst over nadacht om schrijfster te worden. Ik was dertien toen mijn eerste boek uitkwam en sindsdien is de bal steeds sneller gaan rollen. Ik vind het een uitdaging om personages te creëren en een mooi verhaal te verzinnen, dat met veel plezier gelezen zal worden. Voor meer informatie, zie www.anne-lynnvanbeek.wixsite.com/schrijfster

C. van den End

Mijn naam is Kees van den End (1956), getrouwd en gezegend met zes kinderen. Inmiddels hebben we nu ook zes kleinkinderen. In mijn dagelijks leven werk ik in het basisonderwijs en ben tevens organist van de Grote of St. Janskerk te Montfoort. Mijn hobby’s zijn o.a. lezen, schrijven en orgel spelen. Ook hebben het kerkarchief en geschiedenis mijn belangstelling. Een collega in het onderwijs moedigde mij aan om te gaan schrijven, en gesteund door mijn vrouw, en ook onze kleinkinderen ben ik daar mee doorgegaan zodat er inmiddels al een aardig stapeltje boeken verschenen is. (www.sintjanmontfoort.nl) Op dit moment volg ik de schrijversacademie om extra kennis op te doen van het schrijversvak. Ik hoop dat mijn boekjes bij mogen dragen tot uitbreiding van Gods koninkrijk en tot eer van Zijn Naam.

J. Kriekaard

Mijn naam is Jeroen Kriekaard, ik ben 29 jaar, getrouwd en heb drie kinderen ontvangen. Twee jongens en een meisje. In mijn dagelijks leven ben ik Godsdienstdocent op het Driestar College in Gouda. Mijn hobby’s zijn lezen, schrijven orgel/piano spelen. Graag ben ik bij mijn vrouw en kinderen en doe leuke dingen met mijn gezin. De reden waarom ik begonnen ben met schrijven is dat ik merkte dat veel jongeren verlegen zijn om uitleg van gedeelten uit Gods Woord. Ik ben begonnen met de Heilsfeiten. Vaak kennen we ‘verhalen’ wel, maar missen de uitleg. Soms merk i k ook dat er niet goed gelezen wordt. Dat er dingen worden gelezen die er niet staan, en dingen niet gelezen die er wel staan. Mijn bede is voor en tijdens het schrijven dat de Heere de woorden gebruiken wil tot vermeerdering van Zijn kerk en tot bekering van jonge mensen.

Janco Bunt-Koster

Ergens op de lapjesdeken tussen polders en sloten ligt Krabbendijke. Net iets buiten dit dorp woon ik. Kun je me niet vinden beneden of één trap hoger? Dan zit ik twee trappen hoog, kamer rechts, aan het bureau onder het dakraam of tegenover het bureau lezend in de hangmat (en zomers in de tuin). ’t Is een heerlijk plekje waar woorden worden verbonden tot zinnen. En zinnen worden geregen tot een verhaal. Of waar ‘k huiswerk maak voor De Schrijversacademie. Brei-haakprojectjes liggen altijd op de pak, maar mijn hoofdtaak is zorgen voor het gezin. Mijn man en ik hebben zes kinderen, waarvan er drie zijn getrouwd. De andere drie wonen nog gezellig thuis. En alle negen samen met de twee kleinkinderen zorgen voor een deel van de inspiratie voor m’n boekjes. Zo staat het leven dag in dag uit bol van onderwerpen om over te schrijven. Sommige onderwerpen die op papier komen, worden ook weer geschrapt. Na veel geploeter en plezier wordt het een verhaal met een kaft eromheen. Boekjes voor kinderen die houden van avontuur en humor, maar waarin ook iets te lezen is wie de Heere is en wie wij als mensen zijn.

Jannie Koetsier-Schokker

Jannie Koetsier is geboren op 26 maar 1950 in Enschede. Voor mijn huwelijk was ik telexiste. Na mijn huwelijk ben ik gestopt met werken. Wij hebben vijf kinderen die getrouwd zijn. We hebben dertien kleinkinderen. Na mijn huwelijk heb ik vrijwilligerswerk gedaan op de geriatrische afdeling en hielp ik mee met kinderevangelisatie Nu mag ik meer dan 70 titels op mijn naam hebben. Ondertussen wonen we in Nunspeet. Mijn diepste drijfveer voor het schrijven is om op deze manier de kinderen door te kunnen geven, hoe goed de Heere is en dat ze met al hun zorgen bij de Heere terecht kunnen. Daarom schrijf ik over wat echt is gebeurd. Over wat belangrijk en leerzaam is. De basis van mijn schrijven is, over waargebeurde verhalen. Voor ik met schrijven begin neem ik eerst interviews af en schrijf aan de hand daarvan het verhaal.

Jeanet Zuidweg

Rust en gezelligheid zijn kernwoorden die ik, Jeanet Zuidweg, als alleenstaande vrouw (1970) belangrijk vindt. Rust vind ik als ik in de Bijbel mag graven of naar een preek luister. Het is mijn verlangen om door het putten uit de Bron ook anderen tot zegen te zijn in mijn schrijfwerk. Gezelligheid ervaar ik in de ontmoeting met mensen. Ik geniet ervan om artikelen te schrijven voor diverse bladen waarvoor ik mensen moet interviewen. In het najaar van 2011 heeft de Heere de weg naar het schrijven wonderlijk geopend toen andere wegen doodliepen mede door mijn visuele beperking. Een van mijn grootste hobby's is bakken. Elke week verspreidt mijn oven wel een lekkere geur. Omdat het niet gezond is om alles in mijn eentje op te eten, deel ik ook hier graag wat van uit.

José Koppenaal-Kwakkel

José Kwakkel Leuk dat je op de website kijkt en meer informatie over mij zoekt. Graag vertel ik aan je wie ik ben. Mijn naam is José Kwakkel en ik woon in Waarder. Weet je wat ik vroeger het leukste vond op school? Opstellen schrijven! Nu begrijp je vast wel waarom ik het ook leuk vindt om kinderboeken te schrijven. Lezen is ook een hobby van me. Natuurlijk kan ik niet alleen maar boeken lezen en schrijven. Overdag moet ik gewoon werken. Ik werk als secretaresse. Als ik vrij ben, doe ik graag iets met mijn nichtjes en neefjes. Zondag vind ik de fijnste dag van de week, omdat ik dan naar de kerk mag gaan én juf op de zondagsschool ben. Ik vind het mooi om de Bijbelvertellingen aan de kinderen door te geven. Want het belangrijkste in ons leven is dat we de Heere Jezus kennen, dienen en liefhebben. Heb je een vraag of wil je mij uitnodigen bij jou op school te komen? Stuur me een email! Mijn emailadres is: josekwakkel@hotmail.com.
Catalogus

Catalogus

Download hier de catalogus 2021-2022!

Download
Abonnement
€ 9,95

Abonnement

Actie: Proefabonnement 2 maanden!

Meer informatie

Ontvang onze nieuwsbrief